Novice

18.03.2020

Brezplačno in preprosto v virtualni svet knjig, časopisov in informacij Knjižnice Koper!

Zaradi porasta obolelih je tudi Knjižnica Koper do nadaljnjega zaprta, a to še ne pomeni, da ne morete dostopati do kakovostnega branja. Za vas gradimo Virtualno Knjižnico Koper, ki je odprta je 24 ur na dan in 7 dni v tednu, dosegljiva pa je s samo nekaj kliki iz varnega zavetja vašega doma.

Izposoja e-knjig v slovenskem, italijanskem in hrvaškem jeziku  Sveži časopisi in revije z vsega sveta Nasveti za dobre knjige Slike in zgodbe vaših sokrajanov Največja zbirka poslovnih informacij   Kulturni zakladi Kopra Strokovni članki na enem mestu Knjižnični katalogi Vse v zvezi s pravom Najboljše enciklopedije in slovarji ...

 

V zdajšnjem času epidemije, ko se odgovorno zadržujemo doma, da ne okužimo sebe in drugih, so prav knjige lahko tiste, ki nam lepšajo dneve, predvsem pa osmišljajo vsakdan. S knjigo se zlahka prestavimo v druge svetove, pozabimo na lastni strah in ne razmišljamo le o tem, kaj nas lahko doleti. Branje dobro vpliva na našo kvaliteto bivanja, saj dokazno zmanjšuje posledice stresa, odganja tesnobnost in preganja osamljenost.

Zaradi porasta obolelih je tudi Knjižnica Koper do nadaljnjega zaprta, a to še ne pomeni, da ne morete dostopati do kakovostnega branja. Za vas gradimo Virtualno Knjižnico Koper, ki je odprta je 24 ur na dan in 7 dni v tednu, dosegljiva pa je s samo nekaj kliki iz varnega zavetja vašega doma.

V spletni knjižnici Biblos vam ponujamo bogat izbor kvalitetne literature. Že v tem trenutku lahko na Biblosu izbirate med 1.791 knjigami za odrasle in otroke. Za brezplačno izposojo knjig potrebujete le članstvo v knjižnici in dostop do svetovnega spleta. Za čas zaprtja Knjižnice Koper je vpis in s tem izposoja e-knjig za vse občane brezplačna. Vpišete se lahko samostojno preko spletnega COBISS+.

Do izbire prave knjige si lahko pomagate s knjižničnim leposlovnim portalom Dobreknjige.si.

V Virtualni Knjižnici Koper so na voljo še številni elektronski viri, ki jih kupujemo in gradimo za različen ciljne skupine, od bogate zbirke gotovo 5.000 dnevno svežih časopisov in revij PressReader, do zvočnih pravljic, enciklopedij in podatkovnih zbirk iz različnih področij človekovega znanja.

Za dodatne informacije, nasvete ali težave z dostopom do e-knjižnice smo v Knjižnici Koper dosegljivi na telefonski številki 05 66 32 605 vsak dan med 9. in 15. uro. Pokličite nas, z veseljem vam bomo pomagali!

 

Izbor vsebin Virtualne Knjižnice Koper:

 

E-KNJIGE

 

Biblos − izposoja e-knjig v slovenščini

Biblos ponuja izposojo in prodajo e-knjig v slovenščini, portal je povezan tudi s katalogom COBISS+. Zbirka e-knjig se redno dopolnjuje z novimi naslovi.

Dostop: s spletne strani Knjižnice Koper (z uporabo članske številke in COBISS+ gesla)

 

MLOL − La biblioteca digitale italiana in Istria − izposoja e-knjig v italijanščini

Na portalu lahko izbirate med izbranimi zvočnimi in e-knjigami v italijanskem jeziku.

Dostop: s spletne strani Knjižnice Koper ali neposredno na naslovu Biblioteca digitale italiana in Istria (za več informacij ali težave z dostopom smo vam na voljo od ponedeljka do petka med 7 in 15. uro na telefonski številki 040 684 360).

 

Audibook – zvočne knjige

Aplikacija za poslušanje zvočnih knjig v slovenskem jeziku, od romanov in in poljudno strokovnih knjig do pravljic. 90 dnevna brezplačna uporaba.

Dostop: prosti dostop

 

E-RAZISKOVALEC

 

Encyclopedia Britannica − dobro izhodišče za seminarske naloge in raziskovanje

Splošna enciklopedija v angleškem jeziku, v kateri najdemo vse – od začetkov vesolja do aktualnih dogodkov. Podajanje vsebine je prilagojeno otrokom, učencem in odraslim.

Dostop: s spletne strani Knjižnice Koper (z uporabo članske številke in COBISS+ gesla)

 

Pressreader − 5.500 naslovov svežega časopisja v 60 jezikih

Zbirka vključuje tekoče izdaje časopisov in revij z vsega sveta (tudi slovenskih). Nabor revij pokriva modo, ročna dela, računalništvo, avtomobilizem, kulturo, šport idr.

Dostop: s spletne strani Knjižnice Koper (z uporabo članske številke in COBISS+ gesla)

 

E-SPECIALIST

 

EbscoHost – dopolnite vaše seminarsko / diplomsko delo s tujimi strokovnimi članki

Večdisciplinarna zbirka omogoča dostop do baz podatkov s celotnimi besedili v angleščini. Ponuja e-knjige, strokovne revije ter članke s področij kulture, medicine, izobraževanja ...

Dostop: s spletnih strani izbranih splošnih knjižnic (z uporabo članske številke in COBISS+ gesla)

 

FinD-INFO – finance, davki, računovodstvo

Portal povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin s področij financ, davkov in računovodstva. Ponuja tudi spletne seminarje.

Dostop: s spletnih strani izbranih splošnih knjižnic (z uporabo članske številke in COBISS+ gesla) 

 

IUS-INFO – vse v zvezi s pravom

Portal sestavljajo trije vsebinski sklopi: zakonodaja, sodna praksa, pravna literatura. Ponuja tudi pravni terminološki slovar, seznam pravnikov in notarjev ter pravne revije.

Dostop: s spletne strani Knjižnice Koper (z uporabo članske številke in COBISS+ gesla)

 

EBONITETE – celovit vpogled v podjetja na slovenskem trgu

Portal ponuja vpogled v položaj podjetij na slovenskem trgu in pomaga odkriti informacije, potrebne za učinkovito sprejemanje odločitev in obvladovanje tveganj.

Dostop: s spletne strani Knjižnice Koper (z uporabo članske številke in COBISS+ gesla)

 

E-KNJIŽNIČAR

 

COBISS+ − navigacija po policah slovenskih knjižnic

Portal povezuje slovenske knjižnice v knjižnični informacijski sistem. S tega mesta je mogoč dostop do informacij v več kot 400 knjižnicah. S pomočjo storitve Moja knjižnica pa lahko podaljšate rok izposoje ali rezervirate gradivo.

Dostop: prosti dostop

 

dLib − kulturni zakladi Slovenije, združeni in dosegljivi na vsakem koraku

Portal vam omogoča dostop do digitaliziranega gradiva (časopisi, knjige, razglednice ...). Vanj prispevajo knjižnice, muzeji, društva in drugi.

Dostop: prosti dostop

 

E-ZNANJE IN SPOMINI

 

Dobreknjige.si − lščete dobro knjigo? Poglejte, kaj predlagajo slovenski knjižničarji.

Njegovo zanesljivost in ažurnost zagotavljamo splošne knjižnice. Vabljeni k ocenjevanju in komentiranju priporočenih knjig!

Dostop: prosti dostop

 

Kamra − lokalna zgodovina v zgodbah

Portal združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva. Vsebine so predstavljene kot zgodbe, značilne za neko območje. Vabljeni k prispevanju!

Dostop: prosti dostop

 

Album Slovenije − osebne zgodbe v slikah iz naše bližnje preteklosti

Album (na portalu Kamra) zbira digitalne kopije naših fotografij, pisem in drugih osebnih spominov. Objavljamo le gradivo, ki je nastalo pred letom 2000. Vabljeni k prispevanju!

Dostop: prosti dostop

 

Biografski leksikon Primorci.si

Vključuje življenjepise pomembnih osebnosti, ki bivajo ali so bivali na Primorskem in so s svojim delovanjem soustvarjali njeno podobo.

Dostop: prosti dostop

 

 

 




Obratovalni čas

Pon / Tor / Sre / Čet / Pet

09:00-19:00

Sob

08:00-13:00

Pon / Tor / Sre / Čet / Pet

09:00-19:00

Sob

08:00-13:00

Zaprto

Pon / Tor / Čet / Pet

09:00-14:00

Sre

09:00-18:00

Zaprto

Pon / Tor / Sre / Čet

09:00-14:00

Zaprto

Pon / Tor

15:00-19:00

Sre

07:00-11:00

Čet / Pet

11:00-15:00

Zaprto

Pon / Tor

11:00-14:00

Sre

12:00-15:00

Čet

16:00-19:00

Pet

07:00-10:00

Pon / Tor

13:00-19:00

Sre / Čet / Pet

09:00-15:00

Sob

08:00-13:00

Želimo vam prijetno branje.

Knjižnica Koper - Biblioteca Capodistria

Trg Brolo  1

6000 Koper - Capodistria

 

Podaljševanje gradiva:

Oddelek za odrasle 05 66 32 605

Oddelek za mlade bralce 05 66 32 617

Za vsebino © 2015 Osrednja knjižnica SREČKA VILHARJA KOPER
Avtorji: EMIGMA